Omelet met Vlaamse grijze garnaal

door Myriam Minne van hap-en-tap.blogspot.be

Serveer met een Vlaams roodbruin biertje.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 kg ongepelde Vlaamse grijze garnalen
  • 4 echte vroege Mechelse bloemkoolroosjes

Voor de garnalensaus:

  • olijfolie
  • 3 teentjes look
  • tijm
  • laurier
  • 2 wortelen in blokjes gesneden
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 3 takken witte selder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 2 dl droge witte wijn
  • een scheutje cognac
  •  

Voor het omelet:

  • 4 eieren
  • een scheutje room
  • een scheutje melk
  • peper & zout
  • hoeveboter
  •  

Voor de waterkersolie:

  • 1 bot waterkers
  • 1 eetlepel olijfolie

Streekproducten in dit recept