Mechelse koekoek / Vlaams roodbruin bier / Waterkers
door Peter Leemans van De Kapblok Dilbeek
Kip en bier kan ook koud, op een zuurdesem broodje.
Bereidingswijze
Meng ¾ van het Vlaams roodbruin bier met 1 koffielepel Torhoutse mosterd voor de marinade. Marineer de kippenfilet 12u in deze marinade. Snijd de bieslook en sjalot zeer fijn. Meng onder 50 g malse hoeveboeter, kruid met peper en zout. Bruin de resterende hoeveboter en bak de kippenfilet, kruid met peper en zout. Maak een vinaigrette met de olijfolie, rode wijnazijn, resterend roodbruin bier en wat Torhoutse mosterd. Pluk de blaadjes van de waterkers. Snijd de kipfilet in dunne sneetjes. Smeer de broodjes met de kruidenboter, leg hierop wat waterkers. Verdeel de kip over de 4 broodjes en lepel er wat vinaigrette op.