Mechelse koekoek met seizoensgroentengarnituur, boekweitblinis en Gentse mosterdsaus
door Nils Proost van Petit-Cuistot uit Lier
Een goudgeel gebraden kippetje met goudgele blinis!
Bereiding
Verwarm de oven op 175°C.
Kruid de Mechelse koekoek goed met peper en zout, wrijf de boter over de kip. Zet in de verwarmde oven en laat 1u 30 min. bakken. Vergeet niet af en toe te overgieten met de braadsappen.
Kook de aardappelen en pureer. Voeg de boekweitbloem en het eigeel toe als de aardappelen nog warm zijn. Goed mengen. Maak kleine bolletjes met een spuitzak of lepel. Bak beide zijden 1 min. in een pan met voldoende olijfolie.
Laat de kippefond met de room tot een derde inkoken. Voeg twee stevige goede eetlepels mosterd toe en kruid met peper en zout.
Serveer met een seizoensgebonden en kleurrijke groenten garnituur.
>> Ontdek het hele feestmenu van Nils!