Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 witte pensen uit het Antwerpse, het Pajottenland, Halse of Midden-Brabant
  • 1 eetlepel zachte olijfolie
  • Peper en zout
  • 8 nieuwe patatjes
  • 500 g groene boontjes of snijbonen
  • 1 eetlepel mosterd uit het Gentse
  • 1 eigeel
  • Citroen
  • Zonnebloemolie
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • Bieslookbloempjes

Bereiding

Kook de nieuwe patatjes gaar in gezouten water en laat ze afkoelen.
Kook de boontjes en spoel ze met ijskoud water.
Maak een vinaigrette met de mosterd, het eigeel, citroen en zonnebloemolie.
Meng de koude patatjes en boontjes met de vinaigrette en voeg de sjalot en platte peterselie toe.
Snijd de witte pens in twee, bestrijk met wat olijfolie en gril in een hete grillpan. Kruid met een klein beetje peper en zout.
Schik de salade op de borden en werk het gerecht af met de paarse bieslookbloemetjes voor extra smaak en kleur.
 

o
<
>