Ingrediënten

Voor 20 à 25 wafels

  • 400 g bloem
  • 100 g maïzena
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 2 afgestreken theelepels bicarbonaat
  • 5 volle eetlepels kandijcassonade
  • 3 grote eieren, gesplitst
  • 1 liter Vlaamse hoevekarnemelk
  • 200 g Vlaamse hoeveboter, gesmolten en lichtjes afgekoeld
  • boter of plantaardige olie om ijzer in te vetten
  • extra bruine suiker of poedersuiker en boter om bij de wafels te serveren

Bereidingswijze:

Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder, bicarbonaat en suiker in een kom. Klop de eidooiers los in de karnemelk en roer er de boter door. Giet de karnemelk in drie keer bij de bloem en roer tot een glad geheel. Klop de eiwitten tot stevige pieken en spatel door het beslag. Bak de wafels onmiddellijk in een heet en lichtjes ingevet ijzer gedurende ongeveer vijf minuten.

Serveer onmiddellijk met extra boter en suiker.

o
<
>