Ingrediënten

Voor 4 personen

Roomijs

  • 250 ml Vlaams roodbruin bier
  • 250 ml hoeveroom
  • 4 dooiers van medium grote eieren
  • 140 g lichte kandijsuiker

Chocoladesaus

  • 150 g chocolade, tussen 53 en 60 % cacaogehalte
  • 100 ml Vlaams roodbruin bier

Bereiding

Begin met het roomijs. 
Neem een pan met een dikke bodem en verwarm de room tot net onder het kookpunt. Verwijder van het vuur.
Klop de eierdooiers met de suiker stevig los in een kom. Roer er een paar eetlepels van de hete room door en giet er vervolgens, al roerend en in een dunne straal, de rest van de room bij. 
Giet het mengsel opnieuw in de pan. Roer er het bier bij en verwarm over een zacht vuur tot het mengsel dikker wordt en de achterkant van de lepel bedekt. 
Giet de custard door een fijne zeef en laat volledig afkoelen. Doe de custard in een ijsmachine en laat draaien tot het ijs dik en smeuïg is. Doe het ijs in een goed afsluitbare doos en plaats minstens 4 uur in de diepvriezer.  
Neem 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. 

Voor de chocoladesaus doe je beide ingrediënten in een kleine pan. Verwarm over een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is. Goed doorroeren en warm serveren samen het roomijs. 

o
<
>