Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hoevekip in stukken gesneden
  • 1 zwarte pens uit het Pajottenland
  • 1 witte pens uit het Pajottenland
  • Hoeveboter
  • Een mengeling van wintergroenten (boterraap, spruiten, witte rapen, pastinaak, knolselder)
  • Peper en zout
  • ½ liter gevogeltefond
  • 1 flesje Oost-Vlaams kerstbier

Bereidingswijze

Plaats de stukken kip in een pot en overgiet met de fond en het kerstbier. Kruid met peper en zout. Laat gedurende een 40-tal minuten sudderen op een zacht vuurtje.  Snijd de groenten in blokjes.  Snijd de pensen in 8 schijfjes en bak in wat warme hoeveboter. Voeg de groenten bij de kip en laat een 15-tal minuten gaarkoken.  Voeg de pensen toe en warm mee op.

Afwerking
Ga de kruiding na . Schep een mooi stuk kip met wat pens en groentjes in een diep bord en overgiet met de saus.

o
<
>

Streekproducten in dit recept