Ingrediënten

  • 2 stuks Hasseltse speculaas
  • 1 kop koffie uit het land van Loon
  • 150 gr durandeaupeer, geschild en in blokjes gesneden
  • enkele dunne sneetjes brood
  • 10 gr mosterd
  • 50 gr suiker
  • ½ citroen
  • 25 gr hasseltse jenever
  • 200 gr balkenbrij in mooie rechthoekjes gesneden van 1 cm dik
  • Hoeveboter

Bereidingswijze

Snijd de korsten van het brood, toast het lichtjes. Week de speculaas even in de koffie, roer tot een pasta en smeer op het brood en dek af met een tweede sneetje. Snijd mooie driehoekjes. Meng de peer met de suiker, de mosterd, het citroensap en de oude jenever. Laat op een zacht vuurtje gaarstoven tot compote. Laat afkoelen.

Afwerking
Bak de balkenbrij krokant aan in wat warme hoeveboter. Plaats een mooi hoopje van de chutney op de balkenbrij en serveer een toastje speculaas.

o
<
>