Geraardsbergse mattentaart/appels uit Bever/hazelnoot/citroengras

door Steven Van Snick van De Verborgen Tuin

Geraardsbergse mattentaart/appels uit Bever/hazelnoot/citroengras

Ingrediënten

Voor de citroengrascrème:

  • 6 stengels citroengras, fijngesneden
  • 120 g limoensap
  • 100 g room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 300 g room
  •  

Voor de gekarameliseerde hazelnoten:

  • 200 g suiker
  • witte gepelde hazelnoten 16 stuks

Voor de chocolade aarde:

  • 140 g zachte boter
  • 85 g suiker
  • 5 g zout
  • 53 g eiwit
  • 200 g cacaopoeder
  •  

Voor de hazelnoot – chocolade crème:

  • 250 g melk
  • 250 g room
  • 120 g eidooier
  • 120 g suiker
  • 90 g pralinépasta
  • 2 gelatine blaadjes
  • 170 g nyangho chocolade 62%
  •  

Voor de appels uit Bever:

  • 12 appelen
  • 4 citroenen
  • 4 sinaasappels
  • Steranijs
  • Kaneelstok
  • 1500 ml water
  • 750 g suiker
  •  

Afwerking:

  • 4 Geraardsbergse mattentaarten
  • Citroenkruiden

Streekproducten in dit recept