Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Tartaar

  • 2 Vlaamse rauwemelkse geitenkaasjes
  • 6 el melk
  • 1 limoen
  • Bieslook
  • Dragon
  • Peterselie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Sprotjes

  • 200 g West-Vlaamse gerookte sprotfilets
  • 3 eetlepels bloem
  • Frituurolie naar voorkeur
  • 2 handvol zurkelblaadjes
  • Grof zeezout
  •  

Bereiding

Tartaar:
Roer de geitenkaasjes los met de melk en het sap van de limoen.
Snijd de kruiden fijn en voeg ze bij de kaas, kruid met peper en zout.
Zet koel weg.

Sprotjes:
Dep de sprotfilets goed droog.
Warm de frituurolie op.
Giet de bloem in een zak en voeg de sprotjes toe, schud goed.
Frituur de sprotfilet goudbruin, laat even uitlekken op keukenpapier.
Schik op de zurkelbladjes en kruid met grof zeezout.

Een fris hapje of voorgerechtje helemaal van bij ons!

o
<
>