Focaccia met Brabants grondwitloof/ oude geuze/ Vlaamse gedroogde hesp

door Lut De Clercq van Backstage Kitchen

Italiaans brood op z'n Vlaams, hier drink je een oude geuze bij!

Ingrediënten

Focaccia:

  • 260 g bloem
  • 1 afgestreken theelepel fijn zeezout
  • 10 g verse gist verkruimeld
  • 175 ml oude geuze, verwarmd tot lichaamstemperatuur
  • 3 eetlepels hazelnootolie (+ extra voor de bakplaat)
  •  

Topping:

  • 2 stronken Brabants grondwitloof, in de lengte middendoor gesneden
  • klontje boter
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 10 kleine salieblaadjes
  • 100 gr Vlaamse gedroogde hesp, in fijne blokjes gesneden
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  •