In Eskes bruinbier gemarineerde zeewater garnalen met Mole dip

door Lut De Clercq van De Standaard

Zeewatergarnalen gemarineerd in bruinbier met een heelijke dip.

Ingrediënten

  • 32 grote zeewater garnalen, ongepeld
  •  

voor de marinade:

  • 3 flesjes Eskes bruinbier
  • 1 theelepel pili pili vlokken
  • 4 verse laurierblaadjes, grof gesnipperd
  •  

voor de dip:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 5 teentjes look, fijn geplet
  • 2 rode chilies, zaadjes verwijderd en zeer fijn gehakt
  • Zout
  • Peper
  • 100 ml Eskes bruinbier
  • 40 gr amandelschilfers
  • 100 gr rozijnen
  • 3 stuks zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 900 gr rijpe roma tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 tl balsamico azijn
  • 30 gr chocolade, minimuum 70% cacao
  •  

Presentatie:

  • 1 limoen
  • 1/2 bosje peterselie, zeer fijn gehakt

Streekproducten in dit recept