Ingrediënten

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • Hoeveboter
  • 1 eidooier
  • Peper
  • Zout
  • Muscaatnoot
  • 4el fijngehakte peterselie
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • 2 Vlaamse ingelegde haringen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitdampen op een laag vuur. Pureer de aardappelen en meng met een klontje boter en de eidooier. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng 3 eetlepels gehakte peterselie onder de aardappelpuree en vorm 4 kroketten. Haal door de geklutste eieren en door het paneermeel. Bewaar koel.

Snijd de haring in hapklare stukken, hak de zure ui wat fijn. Frituur de kroketten, schik warm op een bordje en leg er wat haring op. Werk af met de gehakte ui en peterselie.

Het “bolleke” maakt deel uit van de Spéciale Belge bieren. Andere Spéciale Belge bieren zijn: Spéciale 1900, Special De Ryck, Op-Ale, Tonneke, Super 64 en Spéciale Palm.
 

o
<
>

Streekproducten in dit recept