Dip van Kempense bloedworst met crumble van gerookt paardenvlees en grondwitloof
door Nils Proost van Petit-Cuistot uit Lier
Smeuïge Kempense bloedworst op een fris blaadje.
Bereiding
Bak in een beetje boter de bloedworsten krokant samen met de ui. Pers het lookteentje erbij en laat mee stoven. Als de bloedworst gebakken is blus de pan met kippefond tot de worsten onderstaan. Laat daarna nog even sudderen. Giet in een blender en mix met de boter. Bewaar de bloedworstdip in de koelkast.
Leg voor de crumble van gerookt paardenvlees de sneetjes tussen 2 bakmatjes of bakplaten. Laat ongeveer 10 min op 180 graden bakken.
Lepel de crème op een bord en schik de witloofblaadjes errond. Verkruimel op het laatst de paardenvleescrumble over de bloedworstdip.
>> Ontdek het hele feestmenu van Nils!