Ingrediënten

voor 4 brochettes

  • 3 sneden boerenbrood uit de Pede, ca. 3 cm dik
  • 4 sneden Oost-Vlaams gerookt paardenvlees
  • 150 g hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen
  • 2 zoet-zure peren, bijvoorbeeld Durondeau
  • Westhoek hoeveboter
  • Zwarte peper

Bereiding

Snijd het vlees in mooie blokken van ca. 3 cm op 3 cm.
Snijd de sneetjes gerookt paardenvlees in 2.
Snijd 8 stukjes hoeveschapenkaas en rasp de rest van de kaas.
Snijd stukjes van de peer.
Rijg alles op een brochette.
Warm de hoeveboter en bak de brochettes op alle zijden op een zacht vuurtje.
Strooi op het einde de geraspte kaas over de brochettes en bak zo een extra korstje.
Dien op met wat grof gemalen zwarte peper.

Tip: Geen tijd om mooie brochettes te maken? Schik dan alles in een beboterde ovenschaal en schuif in een warme oven.
Tip 2: Maak er een maaltijd van en serveer er een fris slaatje bij.

o
<
>