Broodbrochette met gerookt paardenvlees en Vlaamse schapenkaas
Stevig wit boerenbrood is ideaal voor deze hartige brochette. Licht gerookt paardenvlees, romige schapenkaas, en een stukje peer voor een frisse zoete toets.
Bereiding
Snijd het vlees in mooie blokken van ca. 3 cm op 3 cm.
Snijd de sneetjes gerookt paardenvlees in 2.
Snijd 8 stukjes hoeveschapenkaas en rasp de rest van de kaas.
Snijd stukjes van de peer.
Rijg alles op een brochette.
Warm de hoeveboter en bak de brochettes op alle zijden op een zacht vuurtje.
Strooi op het einde de geraspte kaas over de brochettes en bak zo een extra korstje.
Dien op met wat grof gemalen zwarte peper.
Tip: Geen tijd om mooie brochettes te maken? Schik dan alles in een beboterde ovenschaal en schuif in een warme oven.
Tip 2: Maak er een maaltijd van en serveer er een fris slaatje bij.