Wildiers bvba
Nicole en Guido Wildiers verwerkte groenten uit eigen tuin in pickles, ze baseerden zich op de typisch Belgische werkwijze. De fijngesneden groentjes zijn lekker zuur en extra gekruid met paprika en kaneel.
Sinds 1985 gingen Nicole en Guido met witloof en eigen geteelde groenten naar de plaatselijke boerenmarkten. Daar er al wat overschot van augurken, bloemkool, rabarber en ander fruit was werden er pickles gemaakt. De resten fruit belandden in potjes met eigenhandig geschreven etiket: rabarber, aardbeien, rode bessenconfituur.
De belangstelling van de klanten groeide en zo kwamen ook de eerste flesjes vliersiroop op de boerenmarkt. Plaatselijke winkels toonden belangstelling. De potjes kregen een mooie nostalgische verpakking en werden door groothandelaars verspreid over het Vlaamse land, in delicatessenzaken of de betere bakker. De laatste jaren ontstond een nieuwe trend: de producten worden veel gebruikt in geschenkmanden en vele bedrijven geven het graag als relatiegeschenk.
Sinds 2012 runnen Emilie Wildiers, de dochter van Nicole en Guido, en Renaud Craenhals het bedrijf: "Wel blijft de eerste microbe, zelf aan de man brengen, ons vasthouden. Zo zal u ons nog dikwijls terugvinden op artisanale markten, beurzen en evenementen, omdat contact met de klanten, die onze producten waarderen een grote stimulans geeft weer met veel moed het soms zware werk met plezier verder te zetten."