Stad Oostende
Meer dan een eeuw nadat het gerecht in de mondaine badplaats Oostende werd geïntroduceerd, krijgt de Oostendse "gérnoaskrokkitte" een ereplaats op de Oostendse menukaarten.
Bart Tommelein, burgemeester Stad Oostende:
“De garnaalkroket en Oostende zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze heerlijke Oostendse specialiteit groeide de voorbije jaren echt uit tot een ware “reason to come”, maar zit ook in het hart bij Oostendenaars. We zullen Oostende de komende jaren verder uitbouwen tot de hoofdstad van de garnaalkroket. Met dit project zetten we volop in op korte keten en ondersteunen we niet alleen onze restaurants, maar ook de Oostendse garnaalvissers.”
Deze Oostendse kustvissers staan garant voor de Oostendse garnaal:
- Boot O 162 met als naam Aran van de vissersfamilie Desmit
- Boot O 62 Dini genaamd van visser Luc Bogaert en Sabine Vanderwal aan de vistrap
- Boot O 2 genaamd Mike Michel Junior van visser Michel Deleye en Jill Duyck aan de vistrap
- Boot O 191 (momenteel in onderhoud) met als naam Romy van visser Rudy Barbaix en Christelle Dewaele aan de vistrap
- Restaurant North
- Bistro Chopin*
- Toope
- Toi Moi et la Mer
- Bierrestaurant Heerlijk
- Café Botteltje
- Bistro Mathilda
- Histoires d’O
- Le Bassin
- Brassi Casino Restaurant
- Het Vispaleis
- Plassendale
- Den Artisjok
- Café Rubens
- Eetkaffee Poseidon
- Gastrobar Sam
- De Cierk
- Leffe Beach
* Bij deze restaurants kan je ook Oostendse garnaalkroketten kopen om zelf te frituren.






