Slagerij Ceulemans-Dirix
De witte pensen, de zwarte pensen en de cervola's van Slagerij Ceulemans-Dirix hebben een grote faam opgebouwd in Zemst en omstreken.
Sinds 1948 zijn leden van de familie Dirix actief als slagers in Zemst. Nonkel Louis startte in de Hoogstraat, later verhuisde neef Julien Dirix naar de huidige beenhouwerij waar schoonzoon André Coppens werd opgeleid en samen met Romy Dirix de zaak overnam. Sinds 2018 zorgen Rudi Ceulemans en Heidi Dirix voor de voorzetting van de tradities.
De witte en zwarte pensen van Slagerij Ceulemans-Dirix zijn gegeerd in Zemst en ver daarbuiten. Wat die pensen uit Midden-Brabant zo speciaal maakt? Een goed bewaard familierecept dat teruggaat naar de jaren 1950, en de manuele bereiding tot op de dag van vandaag. Ook de cervela's van Slagerij Ceulemans-Dirix vliegen de deur uit. De worst werd in de 16de eeuw al vermeld door Rabelais en maakt dus ook deel uit van het Brabants en Antwerps gastronomisch erfgoed.