Brouwerij Verhaeghe
De Verhaeghes brouwen reeds 4 generaties lang Vlaams roodbruin bier. Hun belangrijkste ingrediënt, water, komt uit een 172 m diepe waterput onder de brouwerij.
Naast de spoorlijn in Vichte wordt al vier generaties lang roodbruin bier gebrouwen. Op de kasteelhoeve werd gerst verbouwd en gemout. Ter plaatse brouwden ze het traditionele roodbruine bier dat langs het spoor geexporteerd werd tot in Brussel. Karl Verhaeghe zet samen met zijn broer Peter en zus Mercedes de familietraditie verder, nog steeds op de locatie waar hun overgrootvader Paul en diens halfbroer Adolf in 1885 de brouwerij/mouterij oprichtten.
De familiebrouwerij kon haar eigenheid behouden, zelfs in woelige tijden. Want na WO II kende de brouwerijsector een ommezwaai, toen het biertype Pilsener doorbrak op de Belgische markt. Brouwerij Verhaeghe paste zich aan. Het merendeel van de productie bestond uit pils maar ze bleven ook trouw aan de traditionele roodbruine bieren. In de jaren ’60 kwam er terug een kentering. Mensen wilden opnieuw authentieke producten, zoals streekbieren. De brouwerij legt nu de focus nog meer op haar roodbruine bieren. De bieren worden geëxporteerd en zijn in de hele wereld te verkrijgen.