Met "BelBul" hebben de Belgische schuimwijnen een nieuwe naam!
De Belgische wijnbouwers vonden het hoog tijd voor een duidelijke, herkenbare naam voor hun mousserende wijn zodat de verwarring met cava, Champagne en Prosecco eindelijk van de baan is!
Uit die behoefte ontstond BelBul, een samentrekking met meerdere lagen:
- Bel verwijst naar belletjes in het Nederlands,
- Bul is een knipoog naar het Franse bulles,
- Fonologisch klinkt het voor Franstaligen als Belles Bulles (mooie bubbels),
- En ten slotte staat Bel in beide landstalen ook als afkorting voor België.
„In ons jong maar sterk groeiend wijnland staat innovatie centraal. Mede daardoor zijn wij er op korte termijn in geslaagd topwijnen te creëren. Met het BelBul-label geven we aan onze Belgische mousserende wijnen een identiteit en willen we ons op de kaart zetten als producent van uitzonderlijke mousserende wijnen.” Lodewijk Waes – President vzw Belgische Wijnbouwers – Vlaanderen.
Een enquête bij ruim 300 respondenten bevestigde het potentieel van de naam: maar liefst 98% vond BelBul klinken als een chique, jonge en vooral Belgische naam. Precies daarom wordt veel belang gehecht aan de schrijfwijze, waarbij beide delen – Bel en Bul – duidelijk tot hun recht komen.
Lees meer op www.belbul.be
En vergeet niet dat Paul Vleminckx met het erkend streekproduct "Chardonnay Meerdael" aan de wieg stond van de Belgische schuimwijnen.


