"Limburgse vlaai" BGA met deksel
De "Limburgse vlaai" BGA is niet 1 recept maar telt vele variaties al naargelang de vulling of spijs en de toplaag. We stellen je de belangrijkste types voor.
Deksel vlaaien zijn meestal fruitvlaaien. Het deksel wordt gemaakt uit hetzelfde verrijkte gistdeeg als de vlaai. Zo gaat een ambachtelijke bakker aan de slag voor een appelvlaai met deksel.
![Appels schillen. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-98%20mid.jpg.webp?itok=vf23cRyK)
![Appels snijden. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-102%20MID.jpg.webp?itok=e_s85i2n)
![Vlaaideeg vullen met appel. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-105%20MID.jpg.webp?itok=blPE9eCh)
![Het deeg bestrooien met bloem-suiker-kaneel Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-104%20MID.jpg.webp?itok=tNBVOnjF)
![Het deeg bestrooien met bloem-suiker-kaneel Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-108%20MID.jpg.webp?itok=L__BE9tL)
![Klaar voor het deksel. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-135%20MID.jpg.webp?itok=YeoZrvMM)
![Inknippen van het deksel. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-137%20MID.jpg.webp?itok=8xOY803A)
![Deksel vlaai afdekken. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-139%20MID.jpg.webp?itok=Hy65C4mY)
![Deksel vlaai afdekken. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-140%20MID.jpg.webp?itok=NnlZ0HOy)
![Deksel vlaai afdekken. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-143%20MID.jpg.webp?itok=Lxm0njMe)
![Deksel vlaai afdekken. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-146%20MID.jpg.webp?itok=LoNpT701)
![Afwerken met grove suiker vóór het bakken. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-176%20MID.jpg.webp?itok=wIkXSQw0)
!["Limburgse vlaai" BGA met deksel. Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburgse%20vlaai%20Bakkerij%20Knapen%20LR-213%20MID_0.jpg.webp?itok=boyvIx4I)