Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g varkenswangen (ontvliesd)
  • 1 flesje Gouden Carolus Classic (33cl)
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • Boter
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 el jeneverbessen
  • Rundsfond (800 ml)
  • 2 sneden brood (ontdaan van korst)
  • Mosterd (zonder zaadjes)
  • Peper en zout van de molen
  • Bieslook (fijngesnipperd)

Bereidingswijze:

Fruit de ui tot hij glazig is. Bak de varkenswangen in een andere pan aan alle kanten bruin en voeg ze bij de ui. Blus het aanbaksel in de vleespan met de Gouden Carolus Classic en giet dit bij de varkenswangetjes. Voeg fond, tijm, laurier en jeneverbessen toe. Besmeer de sneden brood met de mosterd en leg ze met de mosterdkant op het vlees. Laat sudderen tot de wangetjes gaar zijn en kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout. Werk af met wat bieslook.

o
<
>

Streekproducten in dit recept