Ingrediënten

  • 7 stronken Brussels grondwitloof
  • 80 gezouten hoeveboter
  • peper
  • 80g suiker
  • 1 vel bladerdeeg
  •  

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C.

Was en snij het witloof in 2, zet een stoofpot op het vuur en smelt hierin de helft van de boter.
Schik het witloof erin en kruid met een beetje peper. Laat onder boterpapier garen.

Haal het witloof met een vork uit de pot en zet opzij.

Kook het “witloofsap” samen met de suiker in tot een stroopje. Zet het vuur af en roer de resterende boter eronder.

Schik het gestoofde witloof in een taartvorm (26cm) en leg het bladerdeeg erbovenop. Snij een kruisje in het midden.

Bak 30 min. of tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat kort rusten, draai voorzichtig om en giet dan de karamel over het witloof.
Schuif nog 5 minuten in de warme oven.

Lekker bij een hartige brunch!

 

o
<
>

Streekproducten in dit recept