Ingrediënten

Voor 8 hapjes

  • 1 dl water
  • 60 g griessuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 25 cl Rodenbach Grand Cru
  • 6 Coeur de Boeuf tomaten
  • bieslook
  • basilicum
  • 2 el koud geperste olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout
  • 250 g grijze garnalen
  •  

Bereiding

Breng het water samen met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
Voeg het bier en citroensap toe en laat afkoelen. Doe dit mengsel in de ijsmachine volgens de instructies van de machine en draai een sorbet. Bewaar in de vriezer.
Snipper de bieslook en een deel van de basilicumblaadjes fijn. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd ze in kleine blokjes. Voeg de bieslook-en basilicumsnippers samen met de tomaatblokjes, roer er de olijfolie en het limoensap onder en breng op smaak met peper en zout. Laat gedurende 15 minuten marineren.
Pel de garnalen.
Doe wat van het tomatenmengsel op een bord en leg er een quenelle van de Rodenbach sorbet op. Bestrooi met de grijze garnalen en werk af met wat basilicumblaadjes, bieslook en een draai van de pepermolen.

o
<
>