Ingrediënten

Voor 4 personen

Gepekelde groentjes

  • Raapjes, jonge prei, radijs, en bloemkool, romanesco, …
  • Pekel: 3 delen water, 2 delen azijn. 1 deel suiker

Espuma

  • 25 g Belgische elixir
  • 50 g suiker
  • 25 g water
  • 40 g citroensap
  • 2 eiwitten
  •  
  • 250 g potjesvlees uit de Westhoek
  • Torhoutse mosterd
  • Postelein
  • Mosterpoeder

Bereiding

Kook alle ingrediënten van de pekel en laat hem vervolgens volledig afkoelen.
Snijd de groentjes in kleine stukken en laat ze minimum enkele dagen pekelen.

Voor de espuma van elixir, laat de suiker smelten in kokend water.
Meng alle ingrediënten en giet in espuma fles met 1 cartouche.

Verdeel het potjesvlees en de groentjes over 4 schaaltjes.
Werk af met de wat mosterd, de elixirespuma en de postelein.

Serveer met een Vlaams roodbruin bier.

o
<
>