Ingrediënten

Voor 8 kleine pizza’s

  • 8 bolletjes pizzadeeg van ong. 80 g
  • Bloem voor werkblad
  • 12 eetl. dikke tomatensaus
  • 16 dunne sneetjes gerookt paardenvlees
  • 8 plakjes van 0,5 cm boulogne, in blokjes gesneden
  • 250 g rauwmelkse geitenkaas
  • Een handvol basilicumblaadjes
  • 24 zwarte olijven

Bereiding

Verwarm de oven voor op een minimum van 260°C.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol of duw de bolletjes deeg uit tot een diameter van ongeveer 14 cm. S
trijk elke pizza in met  anderhalve eetlepel tomatensaus en bak in de oven gedurende 10 à 12 minuten.
Van zodra de pizza’s uit de oven komen, verdeel je er de rauwmelkse geitenkaas, gerookt paardenvlees en de boulogne over.
Werk af met de olijven en de basilicum en serveer onmiddellijk.

In Italië drinkt men bij pizza een biertje! Waarom niet combineren met een Vlaams roodbruin bier?
 

o
<
>