Ingrediënten

  • 200 g borstvlees van Mechelse koekoek
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Hamse graanmosterd
  • 200 g witte kool
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve zoete ui
  • 1 el mayonaise
  • 1 el plattekaas
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl fijne witte suiker
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

Snijd het koekoekvlees in 12 blokjes. Meng de mosterd met de sojasaus, marineer hierin een half uur de kipblokjes. Snijd de kool, paprika en zoete ui zeer fijn. Meng de mayonaise, plattekaas, wijnazijn en suiker. Kruid met peper en zout, voeg de groenten toe en laat 1 uurtje marineren. Rijg 3 kipblokjes op satéstokjes, gril gaar. Verdeel de sla over 4 bordjes en schik hierop de warme koekoeksaté.

o
<
>

Streekproducten in dit recept