Ingrediënten

  • Brabants grondwitloof
  • Mechelse koekoek, verdeeld in stukken
  • 1 l kippenbouillon
  • Vlaamse grijze garnalen, gepeld
  • Peterselie, fijngehakt
  • Hoeveboter
  • Bloem
  •  

 Bereiding

Snijd het grondwitloof in jullienne.
Wok het witloof heel kort zodat het krokant blijft.
De kip garen in de kippenbouillon, verdeel het kippenvlees vervolgens in partjes.
Maak een roux: smelt 75 gram boter en voeg 100 gram bloem toe, flink roeren. Na een tweetal minuutjes een liter bouillon beetje bij beetje toevoegen. Laat de saus nog even pruttelen en kruid af met peper en zout.
Presenteer in een diep bord. Verdeel de partjes kip, overgiet met flink wat saus, voeg een portie gewokt witloof toe.
Voor smaak en kleur afwerken met een handje grijze garnaal en peterselie.

Dranksuggestie: rosé schuimwijn uit de Druivenstreek 

o
<
>