Ingrediënten

Voor 4 personen

Mechelse koekoek met sausje

  • 400 g Mechelse koekoek
  • 100 g hoeveboter
  • 2 dl yoghurt
  • een scheut hopjenever uit het Waasland
  • 1 el honing
  • een beetje verse dille
  • peper en zout
  •  

Bloemkoolcouscous

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 gegrilde paprika's
  • 100 g zwarte olijven
  • sap en rasp van 1 appelsien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • kurkuma
  • peper en zout
  •  

Bloemkoolcouscous

Snijd de stelen van de bloemkoolroosjes. Hak de roosjes in de keukenrobot tot een soort van couscous ontstaat.

Voeg kappertjes, fijngesneden paprika, ringetjes olijven en sinaasappelrasp toe tot er mooi palet kleuren ontstaat.

Maak een vinaigrette met de olijfolie, honing, sinaasappelsap en wat kurkuma, peper en zout. Overgiet de bloemkool met de vinaigrette en laat even intrekken.

Mechelse koekoek

Snijd Mechelse koekoek in reepjes, kruid met peper en zout en bak bruin in hoeveboter.

Maak een sausje met de yoghurt, honing, een hopjenever, wat dille en kruid met peper en zout.

Verdeel de couscous over 4 borden, schik de kippenreepjes op de couscous en overgiet met de saus. Dien op met gegrilde worteltjes.

o
<
>