Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen

Karnemelkstampers

  • 250 g zachtkokende aardappelen
  • ongeveer 1 dl hoevekarnemelk
  • 100 g ongezouten hoeveboter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 12 tal groene asperges
  • 2 lange sjalotten
  • peterselie

Garnalen

  • 500 g ongepelde Vlaamse grijze garnalen
  • 1 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  •  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de sjalotjes en halveer ze. Snijd het uiteinde van de groene asperges en leg beide groenten in een ovenschaal samen met een klontje boter en een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Rooster 20 min in een oven op 200°C.
  3. Kook de aardappelen gaar in de schil voor meer smaak. Schil ze wanneer ze lichtjes zijn afgekoeld. Voeg een klontje hoeveboter en een scheut karnemelk toe en plet tot een smeuïge puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
  4. Smelt de rest van de boter op een zacht vuur tot ze bruin begint te worden.
  5. Pel een deel van de garnalen en houd opzij. Meng de bloem, het paprikapoeder, peper en zout. Haal de overige garnalenkoppen erdoor en frituur kort tot ze krokant zijn.
  6. Serveer de vers gepelde garnalen en gefrituurde garnalenkoppen op de puree samen met de asperges en werk af met peterselie en de gebruinde boter. Smakelijk!
o
<
>