Hoevekarnemelkpuree met Vlaamse Grijze Garnalen en waterkers
door Lut De Clercq van backstagekitchen.com
Hoevekarnemelkpuree met Vlaamse Grijze Garnalen en waterkers
Bereidingswijze
Voor de puree kook je de aardappelen in stevig gezouten water gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Plet de aardappelen met de boter en karnemelk en kruid eventueel met extra zout.
Voor de waterkerssaus breng je 2 liter water aan de kook en maak je een ijswaterbad. Blancheer de waterkers gedurende 10 seconden in het kokende water en laat onmiddellijk afkoelen in het ijswaterbad. Laat de waterkers goed uitlekken.
Doe de waterkers samen met het water, koolzaadolie en sinaasappelsap in een blender. Laat de motor op de hoogste stand draaien gedurende 2 minuten tot je een gladde en diepgroene saus hebt. Kruid met peper en zout.
Serveer de puree met de waterkers en de waterkerssaus en strooi er de grijze garnalen over.
Met als drank
Roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen: Rodenbach