Ingrediënten

  • 400 gr Vlaamse grijze garnalen
  • 3 busseltjes waterkers, gewassen en steeltjes verwijderd

Hoevekarnemelkpuree:

  • 800 gr bloemig kokende aardappelen
  • 250 ml hoevekarnemelk, lichtjes verwarmd
  • 80 gr ongezouten hoeveboter, op kamertemperatuur
  • Zout

Waterkerssaus:

  • 4 busseltjes waterkers, gewassen en steeltjes verwijderd
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 2 eetlepels vers sinaasappelsap
  • Peper en zout
  •  

Bereidingswijze

Voor de puree kook je de aardappelen in stevig gezouten water gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Plet de aardappelen met de boter en karnemelk en kruid eventueel met extra zout.

Voor de waterkerssaus breng je 2 liter water aan de kook en maak je een ijswaterbad. Blancheer de waterkers gedurende 10 seconden in het kokende water en laat onmiddellijk afkoelen in het ijswaterbad. Laat de waterkers goed uitlekken.
Doe de waterkers samen met het water, koolzaadolie en sinaasappelsap in een blender. Laat de motor op de hoogste stand draaien gedurende 2 minuten tot je een gladde en diepgroene saus hebt. Kruid met peper en zout.

Serveer de puree met de waterkers en de waterkerssaus en strooi er de grijze garnalen over.

Met als drank
Roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen: Rodenbach

o
<
>