Ingrediënten

  • 200 g peperkoek
  • 1 tas heet water
  • 3 eetlepels bloem
  • 1l melk
  • 150 g suiker
  • 5 mastellen
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel foelie
  • een snuif zout
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels donkere kandijsiroop
  •  

Werkwijze: 

- Warm de oven op 200°C.

- Week de peperkoek in het heet water, roer af en toe tot de peperkoek mals is.

- Meng de bloem met de peperkoek.

- Breek de mastellen in brokken.

- Breng de melk aan de kook met de mastellen, de suiker en het peperkoekmengsel. Laat even doorkoken.

- Kluts de eieren met de kruiden en de kandijsiroop en meng ze onder de melkmassa.

- Giet de vlaai pap in een grote vuurvaste schotel en schuif in de oven.

- Bak gedurende 50 minuten, check de gaarheid met een naald of mes.

- Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

 

Serveertip: "Locals" lusten vlaai het liefst op hun boterham in combinatie met hoeveboter.

o
<
>