Ingrediënten

  • 125 g zachte hoeveboter
  • 125 g suiker
  • 125 g hele amandelen gepeld of ongepeld
  • 3 grote eieren (splitsen)
  • 3 eetlepels melk
  • Snuifje zout
  • 125 g bloem
  • 12 g bakpoeder
  • Een handvol amandelschilfers
  •  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de hele amandelen heel kort en hak ze in stukjes. Verlaag de oven naar 165°C. Klop de zachte boter samen met de suiker tot je een crème hebt. Meng de eidooiers er stuk per stuk onder. Doe ook de melk erbij en de gehakte amandelen. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel onder de rest. Klop de eiwitten samen met het snuifje zout op. Voeg eerst de helft toe en roer hiermee het beslag goed los, spatel de andere helft er dan voorzichtig onder. Giet het beslag in de cakevorm en druk de amandelschilfers er bovenop. Bak ongeveer 45 minuten.

o
<
>

Streekproducten in dit recept