Een tiental beenhouwers uit de Westhoek hebben de handen in elkaar geslagen en richtten de Orde van het Potjesvlees uit de Westhoek op. Die Orde deed een aanvraag voor een Vlaamse erkenning en heeft die verkregen. Alle tien werken ze volgens de traditionele artisanale methode om potjesvlees te maken. Wat de ingrediënten betreft kunnen we verklappen dat potjesvlees in Vlaanderen de 3 K’s bevat: kip (maximum 70%), konijn (minimum 15%) en kalf (minimum 15%). Het witte vlees zit in een smaakvolle gelei waaraan een toets zuur, door middel van citroen, witte wijn en of azijn, wordt toegevoegd . Leden van de Orde van het Potjesvlees uit de Westhoek:

  • Pot O Foer - Grote Markt 18 8630 Veurne
  • Missiaen - Zuidstraat 56 8630 Veurne
  • Roggeman J - Noordstraat 71 8630 Veurne
  • Ortwin & Patricia - Ooststraat 17 8630 Veurne
  • DE VEURN’ AMBACHTSE - Kaatsspelstraat 5 8690 Alveringem
  • Sohier Luc - Veurnestraat 24 8790 Poperinge
  • Keurslager Dierendonck: Strandlaan 331 8670 Sint-Idesbald
o
<
>