Het gebakje is wellicht meer dan 300 jaar oud. Lierse Vlaaikes worden gepromoot en beschermd door de Lierse bakkers aangesloten bij de Orde van het Liers Vlaaike. Zij werken met een standaard recept dat weinig afwijkt van het origineel. Het brooddeeg is samengesteld uit water, boter en bloem en wordt in metalen vormpjes geduwd van 5 cm diameter en 2,5 cm hoogte. De vulling bestaat uit een mengsel van paneermeel, kandijsiroop, melk en vierkruiden en verspreidt een heerlijk kruidige geur. De vlaaikes worden per stuk verpakt of per 10 in een rol.

De zes bakkers aangesloten bij de Orde van het Liers vlaaike zijn:

  • Hendrickx: Antwerpsestraat 130
  • Leysen: Mechelsestraat 41 en Paul Krugerstraat 51
  • Siebens-Vrancx: Berlarij 100
  • Kesselaers: Lisperstraat 118
  • Steenackers: Antwerpsesteenweg 150
  • Verbeeck: Lispersteenweg 240
o
<
>

Producten

Adres

Antwerpsestraat 130, 2500 Lier

Routebeschrijving