Geitenboerderij Polle
Eind 19de eeuw werd de geit gepromoot als een middel om de armsten aan goedkope melk en kaas te helpen.
De geit, vastgebonden aan een stok, graasde langs Vlaamse wegen. Na WO II verdween dit beeld maar vanaf de jaren ’80 ontstonden enkele geitenboerderijen met een kleinschalige en artisanale kaasproductie.
In 1983 startte Paul D’Haene het bedrijf Kempense Geitenkaas Polle in Westmalle met 15 geiten. De geit was in de Kempen reeds goed ingeburgerd met o.a. een geitenstoet van Kasterlee. In 1993 verhuist het bedrijf naar Lichtaart, telt thans 580 geiten en een kaasmakerij met ruim assortiment. De verse rauwemelk geitenkaas wordt op Geitenboerderij Polle op 2 wijzen geproduceerd. Bij de “geschepte” kaas laat men de wrongel 24 u uitlekken in potjes. Nadien worden de kaasjes uitwendig gezouten om een optimale korstvorming te garanderen. Bij de tweede methode laat men de wrongel uitlekken in een kaasdoek en wordt het zout onder de kaas gemengd.