In 1947 werd Evlier bvba opgericht in Schoten door 3 vrienden met een passie voor specerijen: Emiel van Lier, Florent Van Schependom en Maurice Senecaut. ‘Kleurzout’, een echt beenhouwersproduct, was een van de eerste producten dat door Evlier werd verkocht. Hun bekendste product met zeer herkenbaar fkesje is het Antwerps specerijenzout.

 In 1958 verhuisde Evlier naar de Zaatstraat in Schoten waar het bedrijf vandaag nog steeds gevestigd is. Er werd intussen al 7x maal bijgebouwd in functie van het maken, mengen en opslaan van specerijen. Binnen twee jaar zal Evlier naar een nieuw modern pad verhuizen. Dit wordt eveneens gebouwd in Schoten. Men koos in de jaren ’50 bewust voor een locatie aan het water omdat toen het plan was om grondstoffen per boot aan te voeren.

Evlier bvba kan rekenen op geroutineerde mensen voor het hele maal- en mengproces. Zij weten perfect welke rusttijden nodig zijn (vaak afhankelijk van omgevingsfactoren). Door de semi-ambachtelijke manier van werken (bv. molensteen zonder koeling) verkrijgen bepaalde ingrediënten zoals bv. peper een typische smaak en geur die moeilijk te evenaren valt bij een volledig geautomatiseerde productie. De minste organoleptische afwijking wordt door hen ook waargenomen en gemeld. 

 

o
<
>

Adres

Zaatstraat 2, 2900 Schoten

Routebeschrijving