Mechelse Koekoek/ Oude Geuze/ Grondwitloof/ Laurier/ Postel kaas

door Lut De Clercq van Backstage Kitchen

De smeuïge risotto met oude geuze en Postel kaas combineert prima met de krokant gebakken Mechelse Koekoek.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Mechelse Koekoek:

  • 1 Mechelse Koekoek, in 8 of 10 stukken gesneden
  • 1 onbespoten citroen, in plakjes van 2 mm gesneden
  • 8 à 10 verse laurierblaadjes
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout
  •  

Risotto:

  • Klontje hoeveboter
  • 200 g risottorijst
  • 5 stronken Brabants grondwitloof, in fijne reepjes gesneden
  • 100 ml Oude Geuze
  • 150 g Postelse harde abdijkaas, in kleine blokjes gesneden
  • peper en zout