De Vlaams-Brabantse tafeldruiven uit de gemeenten Overijse, Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren zijn topproducten qua smaak en vorm.
Hiervoor zorgen niet alleen de lokale rassen, aangepast aan de bodem en het klimaat, maar ook de vakkennis gerentaies lang vergaard door de serristenfamilies.
De smaak van de blauwe Royal-, Ribier- of Leopold III-druif wordt gekenmerkt door een ideale zoet-zuurverhouding. De witte druiven hebben een uitgesproken muskaatsmaak.
Maar ook het oog wil wat. Door het uitkorrelen of krenten worden de trossen gedund zodat de bessen groter kunnen worden en de tros zijn prachtige vorm verkrijgt. Eindresultaat zijn mooie, zware trossen met blauwe of witte bessen voorzien van een donslaagje, dat garant staat voor een gezond product. Er worden hier immers na de bloei geen bestrijdingsmiddelen ingezet.
De glazen dorpen van weleer zijn niet meer, gelukkig houden enkele telers vol en kan men gedurende de maanden juli, augustus, september en oktober genieten van Belgische druiven: de Vlaams-Brabantse tafeldruiven!

Meer informatie: streekfiche

o
<
>