Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Weetjes

In de kijker: Moese Patat
De ‘Moese patat’, de vroege aardappel uit het Oost-Vlaamse dorp Moerzeke behoort tot de recentste lichting van erkende Vlaamse streekproducten van de VLAM. De erkenning komt er op het nippertje. Vijf jaar geleden leek het 100-jarig verhaal van de Moese patat zo goed als uitverteld. Het is maar dankzij de passie van aardappeltelers Stijn Windey en Greet Claessens dat een nieuw en voorlopig succesvol hoofdstuk geschreven wordt over de geschiedenis van dit volbloed streekproduct.
Meer info
In de kijker: Kipkap en kop
Dit is overduidelijk charcuterie zonder kapsones en onnodige franjes. 

  Meer info
Volg streekproduct.be nu ook op facebook!
Wil je af en toe herinnerd worden aan traditionele streekproducten?

  Meer info
Rauwemelkse geitenkaas, pure traditie.
Sommigen kijken huiverig naar rauwemelkse kazen, maar je hebt ook grote liefhebbers en voorstanders.

  Meer info
Waarom is koffie een streekproduct?
België kent naast een bier- en chocoladetraditie ook een zeer grote koffietraditie met een uitzonderlijk aantal kleine, lokale koffiebranders.

  Meer info
Toer de Geuze 2017
Voor de eerste maal een tweedaagse, noteer 6 & 7 mei!

  Meer info
Eerste erkenningen van 2017
Vijf mooie tradities, met uiteenlopende smaken en herkomst, worden toegevoegd aan de lijst: Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst en grotchampignons uit Riemst.

  Meer info
Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOB
Het vlees van een traditioneel Vlaams runderras streeft naar een Europese erkenning.

  Meer info