Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

De boer meldt ons: "De Moese patatten zijn goed op tijd!"

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
De boer meldt ons: "De Moese patatten zijn goed op tijd!"De boer meldt ons: "De Moese patatten zijn goed op tijd!"De boer meldt ons: "De Moese patatten zijn goed op tijd!"

Gelukkig hoeft het geduld van onze aardappelliefhebbers niet langer op de proef te worden gesteld. Het zachte voorjaar heeft ervoor gezorgd dat de eerste Moese Patatten weer goed op tijd geoogst kunnen worden. Waar de maanden februari en maart vaak nog voor vrieskou zorgen, konden de aardappelen nu vlot doorgroeien. Deze primeurs uit de serres zullen de fijnproevers weer kunnen bekoren.

Ook de buitenteelt van de goudgele smaakmakers ziet er veelbelovend uit. Door de vrij droge winter  konden de veldwerkzaamheden snel aanvangen. De grond lag er prima bij en de zware kleigrond was verpulverd door de vorst. De grond kon mooi bewerkt worden en de pootaardappelen werden in een zacht bedje gelegd. Goed begonnen is half gewonnen!
Ondanks de zorgeloze start zorgden de voorbije nachten toch voor enige kopzorgen bij de kwekers. De Moese Patatten die buiten geteeld worden en reeds met een mooi bosje loof bovenop de ruggen staan, zijn immers extra gevoelig voor nachtvorst. Misschien hadden we beter de ‘Arme Klaren’ bezocht met wat eieren…

De handgeraapte Moese Patatten zijn vanaf vrijdag 21 april tot midden augustus te verkrijgen bij Agra Claessens en talrijke groentespeciaalzaken.  Je herkent ze, naast hun dun schilletje en goudgele kleur, ook aan het ronde label van de erkende Vlaamse Streekproducten.
 
De hoevewinkel is geopend elke maandag, woensdag en vrijdag van 13u30 tot 18u

> Probeer ook eens dit gerecht