Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOB

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOBVlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOBVlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOBVlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOBVlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOB

Het rood ras van West-Vlaanderen is een typisch ras dat wordt gefokt op West-Vlaamse weides. Het malse vlees van deze robuuste, roodgekleurde runderen is sinds een tiental jaar aan een opmars bezig en wordt in veel gastronomische restaurants aangeboden als delicatesse.  Dankzij de know-how van de veehouders en het lokaal geproduceerde voeder is dit product een “Beschermde Oorsprongsbenaming” meer dan waard!

De kwaliteiten van het vlees van het rood ras van West-Vlaanderen zijn al lang bekend bij de gastronomen. Zo zien we de runderen van het rood ras van West-Vlaanderen verschijnen op “La carte gastronomique” van Victor Morin in een speciale editie van L’Art Culinaire “Belgique Gourmande” uitgegeven te Parijs in 1899. 

Nu de procedure op Vlaams niveau is afgewerkt, is het dossier klaar voor de tweede stap: indiening bij Europa en de daaropvolgende Europese procedure.

>> Meer verhaal en de betrokken boeren vind je hier

>> Echt West-Vlaams stoofvlees maken? recept