“Ik ga graag op zoek naar niet voor de hand liggende smaken en ingrediënten. Zo kom je dan tot iets als pladijs in mosterd-druivensaus”, reageert Dagny, “pladijs is overigens mijn favoriete vissoort. Echt super!”

De Vlaams-Brabantse tafeldruif schittert in de saus. Met niet alleen een Europese erkenning, maar ook een Beschermde oorsprongsbenaming (BOB) op zak is het een streekproduct par excellence. In de saus zit ook mosterd uit het Gentse. De naam Tierenteyn is al sinds 1818 onlosmakelijk verbonden met mosterd. En daar is een heel goed reden voor. Het is simpelweg super lekker. En helemaal als je er een rosé schuimwijn uit de druivenstreek bij serveert.

> Klaar om je tafelgenoten te verbazen?

Voor Streekproduct.be maakte Njam-chef Dagny Ros Asmunddottir 10 creatieve gerechten met streekproducten en Noordzeevis. Ze lichtte producten speels uit hun context, smeet haar IJslandse roots in de mix en toonde de eindeloze mogelijkheden van streekproducten. Proevers van dienst waren de foodbloggers Claudia, Peggy, Anniek en Annelies

o
<
>