Dagny combineert vis met Limburgse stroop
Werken met een vaste ingrediëntenlijst is iets helemaal anders dan je neus volgen bij het bedenken van nieuwe recepten.
“Wees daar maar zeker van”, lacht Dagny. “Het was een verfrissende uitdaging.”
Vis is de sterkhouder in de keuken van Dagny, “Bij de zeeduivel of lotte bedacht ik dat het lekker is om die te lakken met iets zoet. De zoete smaak van de Limburgse stroop bleek verrukkelijk in combinatie met de verse zeeduivel.” Drink er een glas Gouden Carolus classic bij om het helemaal af te maken.
> Maak ook zo een verrukkelijke zeeduivel
Voor Streekproduct.be maakte Njam-chef Dagny Ros Asmunddottir 10 verrassende gerechten met streekproducten en Noordzeevis. Ze lichtte producten speels uit hun context, smeet haar IJslandse roots in de mix en toonde de eindeloze mogelijkheden van streekproducten. Proevers van dienst waren de foodbloggers Claudia, Peggy, Anniek en Annelies.