Tijdens een culinaire verkenningstocht door de Belgische gastronomie werd er over de grote dilemma’s in de Belgische politieke en culturele kwesties nagedacht. Een event op z’n Belgisch met 6 gangen en een gepast bier bij elke gang.

Lut De Clercq zorgde voor deze proeverij met ook heel wat Vlaamse traditionele streekproducten.

Het werd een avond vol verrassingen:
 Rammenas met Beerselse Mandjeskaas, walnoten en pompelmoes
Oude Geuze

Soep van Brabants grondwitloof met emulsie van gerookte sprot en sla

Trio van bloedworst met rabarber en Spéciale Belge chutney
Spéciale Belge


Hoevekarnemelkpuree met Vlaamse grijze garnalen en waterkers uit de IJsevallei
West-Vlaams roodbruin bier

Waalse hoevekaasselectie door Michel Van Tricht
Trappist

Cuberdons, sneeuwballen, Aalsterse Vlaai en Geraardsbergse Mattentaart
De deelnemers reageerden enthousiast op de gerechten met streekproducten en de combinatie van bier en gerecht. De Vlaamse zoetigheden veroverden alle harten.

o
<
>