Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 wit van prei
  • 4 lente uien
  • 2 takken witte selder
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • 4 bio zalmfilets met vel
  • 2 flesjes Spéciale Belge Ale
  • Hoeveboter
  • 2 sneetjes gerookt paardenvlees
  •  

Bereidingswijze:

Snijd de groenten fijn. Smeer 4 grote vellen aluminiumfolie in met hoeveboter, schik hierop de zalm. Kruid de zalm en voeg de groenten toe, vouw de papillote gedeeltelijk dicht. Verdeel het bier over de 4 papillotes en voeg telkens nog een stukje hoeveboter toe. Bak op een warme barbecue of in een warme oven (180°C) gedurende 20 min.

Snijd het paardenvlees in fijne reepjes. Maak de papillotes open, bestrooi met de paardensnippers en dien meteen op. Liefst met een stevige boerenboterham!

Tip: In het mosselseizoen kan je de zalm vervangen door mosselen!

o
<
>