Ingrediënten

  • 160 g boerenpaté uit Veurne Ambacht
  • 80 g champignons
  • 1 sjalot
  • Hoeveboter
  • Peper van de molen
  • Zout
  • 15 g pijnboompitten
  • Enkele takjes bieslook
  • 2 sneden boerenbrood
  •  

Bereidingswijze

Snijd de paté in 12 hapklare blokjes. Snijd de champignons in kleine partjes. Snijd de sjalot zeer fijn. Bruin de boter, bruin de champignons en voeg de sjalot toe. Laat nog even stoven en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitten. Rooster het brood en snijd in driehoekjes. Snijd de bieslook fijn. Schik alles mooi op een bordje en dien op met een West-Vlaams roodbruin bier.

Erkende Vlaamse roodbruine bieren zijn Rodenbach, Rodenbach Grand cru, De Vichtenaar en Duchesse de Bourgogne.

o
<
>