Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g kleinhoofd of zwarte plek
  • 200 g ajuin
  • 2 dl oude geuze
  • 5 dl bouillon
  • 50 g Hagelandse moutspeculaas
  • 2 eetlepels Leuvense mosterd
  • 100 g hoeveboter
  • Peper
  • Zout
  •  

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ajuin fijn. Kruimel de moutspeculaas. Laat 50 g boter smelten en stoof de ajuin gaar onder deksel. Neem het deksel weg en laat de ajuin nog wat bruinen. Strooi de speculaas op de gestoofde ajuin, roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten sudderen. Warm de rest van de boter en kleur de stukjes vlees, kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en deglaceer met de geuze. Voeg de ajuinsaus toe, de mosterd en de vleesblokjes. Laat nog 5 minuutjes warmen. Ga de kruiding na en dien op met verse frietjes.

o
<
>