Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de haringsla

  • 200 g Vlaamse opgelegde haring
  • 1 à 2 groene appelen
  • 2 lente-uien
  • 1 gekookte rode biet en 2 à 3 eetlepels van het sap
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Voor afwerking

  • Verse dille
  • Fijngesneden radijzen
  • 1 à 2 eetlepels lompviseieren
  • 1 à 2 eetlepels kaantjes uit de Westhoek
  • 1/2 rode ui fijngehakt
  • Veel blaadjes waterkers uit Haspengouw
  • 2 hardgekookte eieren
  • Donker roggebrood of blinis

Bereiding

Snijd de haring, de appels, de lente ui en de rode biet in stukjes.
Maak een dressing van de mayonaise en de zure room.  Doe er lepel voor lepel wat sap van rode biet bij tot de dressing een leuke roze kleur krijgt.
Meng alle stukjes met de dressing.

Smeer op het roggebrood of de blinis een klein beetje mayonaise, leg hierop een paar blaadjes waterkers zodat de bodem helemaal bedekt is. 
Lepel wat haringsalade in het midden. Werk af met de radijzen, ei, dille, lompviseieren en de kaantjes. Laat de foto je inspireren!

Dagny drinkt bij het “smörrebrod” altijd een “lekkere” bier ….
Een frisse Spécial Belge vindt ze een prima idee.

o
<
>