Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 gr lamsbout van het Kempens lam
  • Zachte olijfolie
  • Zwarte peper en zout
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes look, geperst
  • 1 l lams- of kalfsfond
  • 120g Postelkaas om toe te voegen aan de aardappelpuree
  •  

Bereiding

Snijd  de lamsbout in mooie stukken van 4 op 4 cm.
Warm de olie is een stoofpot en bruin het vlees.
Voeg de ui en look toe en laat deze 5 min. mee stoven.
Bevochtig met de lams- of kalfsfond en breng langzaam aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot het lamsvlees gaar is.
 
Maak een klassieke aardappelpuree en werk deze af met kleine blokjes Postelkaas.
Dien op met gegrilde rauwe groene asperges.
Rasp wat oude Postelkaas op het laatste over het gerecht.
 

o
<
>